mandag den 18. juni 2012

Sevilla, Katedralen og det smukke Alcazar

Turen gik videre til Sevilla, hvor vi fandt en campingplads i en forstad med gode busforbindelser ind til byen. Vi trængte til en slapper dag hvor ungerne kunne få indhentet lektierne og vi kunne bade og lade op til de næste oplevelser. Vi kunne godt mærke vi havde bevæget os ind i landet da vi nåede Sevilla, her var meget varmt og tørt, så godt med en tur i poolen!
Vi tog bussen ind til Sevilla og startede med at se den store katedral. Katedralen er en af verdens største og er bygget ovenpå ruinerne af en moske. Tårnet fra moskeen står der stadig og er en del af katedralen. Tårnet er bygget af muslimerne i 1198, og da de kristne generobrede Sevilla 1248, brugte de moskeen som kirke indtil 1401 hvor de besluttede sig for at vælte moskeen og bygge den store katedral. Det tog dem også omkring 100 år at gøre den færdig. Den var da også meget imponerende og pompøs, som kirker fra den tid jo er. Katedralen havde 5 skibe og gud ved hvor mange nicher med altre for helgener osv. Cristopher Columbus er også begravet her og havde et monument inde i kirken. Vi var også oppe i det gamle tårn. Der var en flot udsigt fra toppen. Tårnet bar bygget i mursten til forskel fra kirken som var lavet af sandstensblokke.
Efter katedralen holdt vi frokostpause på en nærliggende cafe og gik videre til det gamle muslimske palads, Alcazar. Alcazar er det ældste fungerende palads i Europa. Det var meget smukt og velbevaret, i samme stil som Alhambra men flottere, synes vi. Masser af fine gårdhaver, overdådigt dekorerede rum og en kæmpe stor have med vandfald, labyrint og den største bourgonville vi nogensinde har set. Vi havde trætte ben efter at have set Alcazar også, selvom vi havde holdt pauser undervejs. Vi gik en tur rundt i det gamle kvarter omkring katedralen og fandt en cafe hvor vi fik tapas til aftensmad. Alle var trætte da vi landede på campingpladsen sent om aftenen, men en super dejlig dag, med masser af oplevelser.

1 kommentar: