lørdag den 22. oktober 2011

Granada og Albayzinkvarteret

Vores dage i Granada har været travle med sightseeing og oplevelser.
Vores hotel lå i hjertet af Granada, med gåafstand til det meste, heldigvis da! Landcruiseren er ikke ligefrem en bybil, og mange gader i Granada er enten ensrettede eller så smalle at selv en Smart kommer til kort.
Den første dag gik vi en tur i det gamle arabiske kvarter Albayzin, så Granadas fine katedral og den omkringliggende bazar. Granada har været både arabisk og kristent, og er præget af begge kulturer.


Albayzin var rigtig hyggeligt, med de smalle gader og de fine gamle bygninger, det lå op af bjerget, så det var stejlt at gå op med klapvognen.
Vi fik nogle fine kig til Alhambra, som lå på den modsatte side.Grandas katedral var storslået, kæmpestor og pompøs, fantastisk at man har kunnet bygge noget så stort allerede dengang. De har bygget på katedralen fra 1521 til 1800 tallet, den er altså også kæmpe og må være bygget i etaper.


Vi sluttede den travle dag med en tur i bazaren. Ungerne syntes det var helt fantastisk, de solgte en masse farvestrålende tingeltangel til ingen penge.Vi fik tapas tallerken og vino på en dejlig restaurant, der var blandt andet en sort pølse, som smagte ret specielt, den var god, men havde en lidt mærkelig konsistens. Det viste sig også at være en blodpølse, men det fandt vi først ud af dagen efter, da vi googlede det :0)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar